ESPAI BESÒS

by Josep Miquel Lacasta
3 años ago
1758 Views

DIÀLEGS 2021. 6 de maig de 2021 a les 18 hores

El riu Besòs va assumir al llarg dels segle XX una gran pressió humana i ambiental, fins a convertir-se en un gran claveguera. Ha estat durant els darrers anys que s’han implementat transformacions que han iniciat la recuperació del riu per la vida natural. També per un ús lúdic expansiu per les persones, convertint les seves lleres en un corredor humanitzat que connecta les poblacions de les seves ribes.

Des de Montcada fins a Sant Adrià passant per Santa Coloma, i envoltat per barris de Badalona i tres districtes de Barcelona, hi ha un total de 98 barris amb un milió de persones que conformem un territori al voltant del tram final del Besòs. No està exempt de grans diversitats, però comparteix un perfil sociològic, ambiental i econòmic. Es fa necessari pensar i identificar estratègies compartides en tot aquest territori per intervenir en la metròpoli. Configurar una identitat urbana que sumi a la gran Barcelona, faria més rellevants cada un dels barris i municipis, i esdevenir part proactiva de la ciutat metropolitana del segle XXI.

Parlem-ne!

    

Presentació visual:

Baixant el riu

Intervindran:

Oriol Fernàndez, de  “Restarting  Badalona” 

Roger Hoyos, de Plataforma 3 Xemeneies

Tomàs Fernández, president de la federació de AAVV Santa Coloma

Jordi Sánchez, primer tinent d’alcaldessa de Montcada i vicepresident de l’Àrea de Desenvolupament de Polítiques Urbanístiques de l’AMB

Coordina:  Carolina Costa, Prisma urbà  

Diàleg en línia a  facebook … https://www.facebook.com/dialegsalaribadelbesos.

Proper Diàleg:  Riu Besòs, parc de Can Zam, serra de Marina. Corredor verd de centralitat metropolitana.

   

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *