Torribera, més que un recinte

by Diàlegs a la Riba del Besós
2 años ago
512 Views

Dins del Cicle 2021: Espais metropolitans. Centralitats i perifèries. Mirades des del Besòs, Diàlegs a la Riba del Besòs vam organitzar el 14 de desembre a Can Sisteré, el cinquè debat per tal de tractar el paper que té per a la ciutat, per a l’espai Besòs i per a l’Àrea Metropolitana, el recinte de Torribera.

Dins de la Serra de Marina, (re)descoberta per la població colomenca després del primer confinament, hi ha el recinte de Torribera, que acull instal·lacions esportives, universitàries, de la Diputació de Barcelona i de l’Ajuntament de la ciutat.

Com que, de vegades, el bosc no ens deixa veure els arbres, promoure un debat entre representants de les entitats ubicades a Torribera ajuda a visualitzar-les, així com valorar-ne la influència sobre la ciutat i el seu entorn, i també evidenciar si el fet de compartir un espai ajuda a establir sinèrgies entre entitats amb funcions ben diferents: campus d’Alimentació de la UB, seu de la UNED, Centre Sociosanitari Emili Mira, Ecometròpoli, Escola de Restauració…

El debat, o millor dit el diàleg, va posar de manifest que les connexions entre les entitats s’emmarquen en un continuum d’institucions del territori que ens envolta: Barcelona com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, l’Hospital de Can Ruti, node essencial de la xarxa sanitària, i el campus tecnològic del Besòs de la UPC.

Ara només cal que els gestors de les administracions implicades engeguin les accions encaminades per tal d’assolir els reptes plantejats durant el debat: reforçar l’atracció de la universitat respecte de la ciutat i d’aquesta cap al recinte, vincular més a la ciutat la investigació i les pràctiques universitàries, i fer més visible el recinte dins del marc universitari.

DRB, gener 2022

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *