CANVIS DEMOGRÀFICS La seva incidència urbana

by Diàlegs a la Riba del Besós
2 años ago
821 Views

Dimarts 24 de maig de 2022 a les 18 hores

Al Centre d’Art Can Sisterè

Els canvis demogràfics resulten determinats en configurar els espais urbans. Als nostres entorns estem davant de fets com l’envelliment de les poblacions, la pèrdua de jovent en certs entorns socials, les migracions internacionals que substitueixen població als barris metropolitans. La incidència d’aquest fenòmens és desigual i estableix grans diferencies en funció de la centralitat o perifèria dels barris.

Els pobles, barris i ciutats es configuren amb noves poblacions, noves necessitats i la fragmentació i segregació urbana és un dels fenomen que aprofundeix les desigualtats.

Com repensar els nostres barris per donar respostes transformadores que millorin els barris, com han de ser els espais urbans on volem viure? Quines són les implicacions d’aquests canvis demogràfics en les polítiques pel benestar de les poblacions?

Volem analitzar alguns aspectes dels canvis demogràfics actuals i la seva incidència en les estructures urbanes, els mercats residencials, els serveis a les persones etc. L’envelliment;  la sortida de població jove;  les migracions; la fragmentació, la centralitat i la marginalitat urbana.

PRELUDI

Des de la càmera

Maria Lorenzo Real

Diàleg amb

  • Andreu Domingo i Valls,  demògraf,  Sots-director del Centre d’Estudis Demogràfics
  • Antoni Durà Guimerà, geògraf, Professor Titular del Departament de Geografia de la UAB
  • Dolors Comas d’Argemir, antropòloga, professora emèrita de URV

Coordina i presenta

Monica Morales

Inscripcions