Parlem de la metròpoli

by Diàlegs a la Riba del Besós
1 año ago
319 Views

Dijous, 4 de maig de 2023

Hora: 18,30

Centre d’art Can Sisterè

Intervindran:  

Pau Vinyes i Roig. Historiador. Centre d’Estudis Ignasi Iglesias. Coordinador de l’obra «125 anys annexionats. Perspectiva històrica de les annexions dels pobles i barris del Pla de Barcelona»

Albert Fabà i Prats, sociolingüista. «Quina governança metropolitana?»

Estem davant d’unes noves eleccions municipals i cada municipi ha d’escollir diverses opcions per decidir el seu govern durant els propers quatre anys. Però els municipis metropolitans comparteixen infinitat d’aspectes que afecten a la vida quotidiana de la  ciutadania i la mirada metropolitana no acostuma a forma part dels programes electorals. La mobilitat i el transport, l’habitatge, els serveis necessaris d’abastiment de energia i aigua, els problemes dels residus, les zones verdes i de protecció ambiental, parcs naturals i urbans, la crisi climàtica i moltes altres qüestions precisen d’aquesta mirada metropolitana i s’han de resoldre en nivells supramunicipals. Caldrà posar a debat noves formes de planificació i govern per ser efectius en benefici de la ciutadania Parlem des de la història de la construcció de la gran Barcelona. Ja fa més de 125 anys de l’annexió de Gràcia, Sant Martí de Provençals, Sants, Sant Andreu de Palomar, Sant Gervasi de Cassoles i les Corts, als anys 40 del segle passat els barris colomencs de Bon Pastor i Baró de Viver van passar al municipi de Barcelona. I ara:  “Com s’ha de governar