PREGUNTES ABANS DEL 28 DE MAIG

by Diàlegs a la Riba del Besós
1 año ago
319 Views

Recordem que DRB va néixer l’any 2018 per crear un espai de Pensament i Reflexió, amb  relació a la nostra ciutat, Sta. Coloma de Gramenet. Diàlegs  és una associació plural i oberta a la participació de les entitats i dels  veïns de la nostra ciutat.

 Durant aquest temps hem dialogat sobre la importància del rol actiu dels barris, hem debatut sobre l’educació i la sanitat. Ens hem relacionat amb els moviments veïnals de les ciutats properes com són Montcada i Reixac, el Bon Pastor, Sant Adrià i Badalona. Hem obert una mirada metropolitana  a partir  de la col·laboració amb el Pla Estratègic metropolità.  Hem tingut la sort de comptar amb experts de la màxima qualitat en temes  d’urbanisme, d’educació, d’habitatge i de  temes socials, de mobilitat, etc.

Com diu el nostre propi nom hem prioritzat  l’espai Besòs, com a possibilitat de comunicació i de retrobament entre els diferents barris  del Baix Besòs. Aquest nou espai obre moltes perspectives per endegar polítiques comunes i resoldre problemàtiques semblants.

També hem reflexionat sobre la identitat colomenca: en quin moment està la nostra ciutat, com el moviment feminista de la ciutat està  liderant  objectius de ciutat, com la lluita  d’una part important de la nostra ciutat com és la gent gran  reivindica  més equipaments i serveis, com la crisi perjudica amb més força a  la gent  i famílies més vulnerables, etc.

Aquesta suma de reflexions la volem ara dirigir vers els diferents grups polítics, tant del govern com als de l’oposició, perquè  donin les seves respostes i  propostes per continuar avançant com a ciutat.

Sobre urbanisme, com fer una ciutat més verda, més sostenible i més amable i vital?

En sanitat, com millorar l’atenció en els caps, cobrir  places vacants, i atendre més de forma presencial, sobretot a la gent gran? Com aconseguir que cada districte disposi d’una residència per a la gent gran i una residència de dia?

En educació, com millorar el nivell del català a les escoles? Com obtenir-hi una major inclusió?

I també altres temes. Quan s’acabarà definitivament el parc de Can Zam?, com aconseguir  més habitatge social i públic, sobretot per als joves?, com assolir una  mobilitat més sana?

En  relació amb la governança, com fer que la participació d’entitats i ciutadans  sigui real? O com posar en marxa un autèntic Consell de Ciutat on es puguin debatre els grans temes de la ciutat, fer un debat ampli, obert, entre l’ajuntament i les entitats per definir un Pla Estratègic de la ciutat.

La resposta a aquests temes i d’altres, per part de l’ajuntament i dels diferents grups seria un bon exercici de participació i de transparència i es podria fer en el mateix mitjà de comunicació, com és el Mirall Net.

Esperem  la resposta. Una cordial salutació

Abril 2023 DRB