Hem visitat la Fundación José Antonio Labordeta

by Diàlegs a la Riba del Besós
1 mes ago
99 Views

Juana De Grandes presidenta de la fundació i  Àngela i Paula Labordeta ens ha rebut  en una emotiva visita per recordar la figura de l’escriptor i poeta, del cantautor i activista cultural i polític.  

SOMOS

«Somos igual que nuestra tierra, suaves como la arcilla  y duros del roquedal»

Amb aquesta estrofa de la cançó “SOMOS” de José Antonio Labordeta, ens van rebre  a la seu de la Fundació Juana De Grandes, Àngela i Paula Labordeta,  envoltats per les imatges, fotografies, lletres dels poemes, llibres, que recullen  la vida i la història de Labordeta.  

A Diàlegs a la Riba del Besòs (DRB), que havíem organitzat, amb molta il·lusió  aquesta sortida a Saragossa ens va sorprendre i des del primer moment, ens va captivar la màgia,  la presència, i el significat de la vida de Labordeta. Més encara, l’explicació i les respostes a les nostres preguntes, que  va donar Juana, la seva vídua i les filles Ángela i Paula. Es va crear un clima de serenitat, tendresa, esperança  i gratitud durant l’estança. En el moment del comiat, van saltar moltes llàgrimes,  al sorgir  de forma espontània  el Cant a la Llibertat.

Amb la família Labordeta  vam parlar de la possibilitat de presentar, a Santa Coloma, a la propera tardor, el documental de» Labordeta un hombre sin más», i les vam convidar a assistir. Seria una acte més dedicat al poeta i cantautor després de la presentació dels còmics de Azagra i Revuelta els passat mes de desembre, la xerrada amb Pere Camps director de BarnaSans i ara la recent visita d’un bon grup  d’amics a la Fundació Labordeta.

En un dia esplèndid, com de primavera, van visitar el bonic parc que porta el nom de José Antonio Labordeta, on les aigües de les fonts brillen i donen vida. També van tenir temps per fer una visita al bonic Palau de l’Aljaferia on la cultura  musulmana està present. Actualment aquest palau és la seu de Las Cortes d’Aragó. Des del “Puente Piedra” vam contemplar el bon caudal de l’Ebre. Van fer una visita cultural  a la basílica del Pilar, tant volguda pels “maños”.

Cap al final de la tarda tornaven cap a la nostra ciutat,  una mica cansats, ressonant  les paraules de Labordeta:

» Somos como esos viejos árboles batidos por el viento que azota desde el mar»

Ferran Saro- Diàlegs a la riba del Besòs

Marzo 2024